Eurovision 2019: Με το «Bigger than us» του Michael Rice το Ηνωμένο Βασίλειο!

Πιστό στην ώρα του, το «Eurovision: You Decide» ξεκίνησε στις 19:30 (τοπική ώρα / 21:30 ώρα Ελλάδος) την Παρασκευή που μας πέρασε σε ζωντανή μετάδοση από το BBC Two! Οι παρουσιαστές Måns Zelmerlöw και Mel Giedroyc καλωσόρισαν τόσο το κοινό που γέμισε το studio όσο και όλους όσους παρακολούθησαν τη βραδιά από το σπίτι.

Όπως μας ενημερώνει λεπτομερώς για τη βραδιά το επίσημο σωματείο fans της Eurovision OGAE Greece, αφού οι δύο παρουσιαστές προλόγισαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής Rylan Clark-Neal, Mollie King και Marvin Humes – οι οποίοι με τη σειρά τους είπαν δυο λόγια για τη βραδιά αλλά και για τον θεσμό -, οι δύο παρουσιαστές έδωσαν κατευθείαν το σήμα για την έναρξη των μονομαχιών! Πριν από την εμφάνιση του κάθε υποψηφίου, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα εισαγωγικό video μέσω του οποίου οι έξι καλλιτέχνες έκαναν κάποιες δηλώσεις σχετικά με την υποψηφιότητά τους. Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφερθεί ότι η υποψήφια Kerrie-Anne δήλωσε ότι τη χρονιά που πέρασε λάτρεψε την Ελένη Φουρέιρα και το «Fuego» και εξέφρασε την επιθυμία να καταφέρει να μεταδώσει τα ίδια vibes και κατά την εμφάνισή της.

Στο τέλος των δύο εμφανίσεων της κάθε μονομαχίας, οι τρεις κριτές αποφάσιζαν μέσω σχολίων για το ποιος καλλιτέχνης θα προκριθεί στον τελικό γύρο του εθνικού τελικού.

Μονομαχία 1 – Kerrie-Anne VS Anisa στο κομμάτι «Sweet Lies»

Την αυλαία του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς άνοιξε με την εμφάνισή της η Kerrie-Anne η οποία ερμήνευσε την «dance version» του υποψήφιου τραγουδιού «Sweet Lies». Ντυμένη στα λευκόχρυσα και με τη συνοδεία τεσσάρων ατόμων (δύο αγόρια-δύο κορίτσια) στα χορευτικά και τα φωνητικά, η Kerrie-Anne πραγματικά ξεσήκωσε το κοινό της αίθουσας! Από την άλλη η Anisa έδωσε μία πιο «ακουστική» ερμηνεία στο κομμάτι, εμφανιζόμενη στη σκηνή μαυροντυμένη και με τη συνοδεία ενός πιάνου και δύο ατόμων στα φωνητικά.

Η ψηφοφορία των τριών κριτών είχε ως εξής:

Marvin Humes: Kerrie-Anne

Mollie King: Kerrie-Anne

Rylan Clark-Neal: Kerrie-Anne

Στη πρώτη μονομαχία και οι τρεις κριτές συμφώνησαν ότι καλύτερο θα ήταν για τον τελικό γύρο να προκριθεί το dance κομμάτι και έτσι έδωσαν τη ψήφο εμπιστοσύνης τους στη Kerrie-Anne.

Μονομαχία 2 – Jordan Clarke VS MAID στο κομμάτι «Freaks»

Ο Jordan Clarke εμφανίστηκε στη σκηνή μαυροντυμένος ενώ από πάνω φορούσε ένα σκούρο κόκκινο σακάκι, «βασιλικού» τύπου, με χρυσές λεπτομέρειες. Στις ίδιες αποχρώσεις ήταν και οι τέσσερις χορευτές (δύο άντρες-δύο γυναίκες) που τον συνόδευαν επί σκηνής. Οι MAID από την άλλη εμφανίστηκαν στη σκηνή ντυμένες pop/casual/αθλητικά τιμώντας τον τίτλο του girl-band του εθνικού τελικού! Οι τρεις νεαρές τραγουδίστριες ήταν μόνες στη σκηνή, εκτελώντας μόνες τους τη χορογραφία του τραγουδιού τους.

Η ψηφοφορία των τριών κριτών είχε ως εξής:

Marvin Humes: Jordan Clarke

Mollie King: Maid 

Rylan Clark-Neal: Jordan Clarke

Ο πρώτος κριτής (Marvin) έκρινε πως θα ήταν καλύτερο να βρεθεί στον τελικό ο Jordan Clarke καθότι η εμφάνισή του ήταν πιο επαγγελματική σε σχέση με αυτή των MAID. H δεύτερη κριτής (Molly) ωστόσο, θεώρησε πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καιρό να στείλει στον διαγωνισμό ένα γυναικείο συγκρότημα, δίνοντας τη ψήφο της στις MAID. Τη τελική απόφαση, κλήθηκε να πάρει ο τρίτος κριτής (Rylan) ο οποίος συμφώνησε με τον πρώτο κριτή και έτσι στον τελικό γύρο προκρίθηκε ο Jordan Clarke.

Μονομαχία 3 – Holly Tandy VS Michael Rice στο κομμάτι «Bigger than us»

Η Molly Tandy ερμήνευσε πολύ τρυφερά την πιο… country εκδοχή του «Bigger than us» λαμβάνοντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια από την επιτροπή. H νεαρή τραγουδίστρια εμφανίστηκε στη σκηνή ντυμένη με κόκκινο φόρεμα/παντελόνα με κρόσσια, συνοδευμένη από δύο άντρες χορευτές ντυμένους cowboy! Από την άλλη, ο Michael Rice, εμφανίστηκε στη σκηνή με την αυτοπεποίθηση και τον αέρα του νικητή και με τη συνοδεία τεσσάρων ατόμων στα φωνητικά, ερμήνευσε πραγματικά εντυπωσιακά τη πιο «gospel» εκδοχή του «Bigger than us». Αξίζει να αναφερθεί ότι κοινό και επιτροπή τον χειροκροτούσαν σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής του, «προδικάζοντας» το τελικό αποτέλεσμα!

Η ψηφοφορία των τριών κριτών είχε ως εξής:

Marvin Humes: Michael Rice 

Mollie King: Michael Rice 

Rylan Clark-Neal: Michael Rice 

Όπως συνέβη και κατά τη πρώτη μονομαχία, οι τρεις κριτές συμφώνησαν στο τελικό αποτέλεσμα. Και οι τρεις κριτές παραδέχθηκαν πως αυτή ήταν η πιο δύσκολη μονομαχία, όμως η εντυπωσιακή εμφάνιση του Michael Rice τους έκανε να ανατριχιάσουν και να επιλέξουν λίγο πιο εύκολα πως αυτός θα ήταν ο τελικός νικητής της μονομαχίας.

Μετά την ολοκλήρωση των τριών μονομαχιών, οι τρεις φιναλίστ ερμήνευσαν εκ νέους τις συμμετοχές τους με το κοινό να έχει δικαίωμα ψήφου αυτή τη φορά! Πρώτη εμφανίστηκε η Kerrie-Anne, στη συνέχεια ο Jordan Clarke ενώ το δεύτερο διαγωνιστικό μέρος έκλεισε με την εμφάνισή του ο Michael Rice.

Αμέσως μετά την δεύτερη ερμηνεία των τριών φιναλίστ, στη σκηνή του «Eurovision: You Decide» ανέβηκε η επίσημη καλεσμένη του εθνικού τελικού, Netta. Η νικήτρια της Eurovision 2018 και… «υπεύθυνη» που ο διαγωνισμός φέτος φιλοξενείται στο Ισραήλ, ερμήνευσε – φυσικά εκκεντρικά ντυμένη (όπως πάντα) – το «Toy» ξεσηκώνοντας το παρευρισκόμενο κοινό!

 

Από την βραδιά, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η νικήτρια του περσινού εθνικού τελικού και εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στον διαγωνισμό της Eurovision 2018, SuRie. Η νεαρή καλλιτέχνης, παρουσίασε στο κοινό μια πιο ακουστική εκδοχή του τραγουδιού της «Storm» με την ίδια να είναι στο πιάνο και τέσσερις μουσικοί να τη συνοδεύουν με βιολιά και βιολοντσέλο.

 

Με την ολοκλήρωση της εμφάνισης της SuRie, οι γραμμές για τη ψηφοφορία του κοινού έκλεισαν! Μέχρι να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, ο Måns Zelmerlöw ανέλαβε την… διασκέδαση του κοινού! Ξεκινώντας με ένα χιουμοριστικό σχόλιο για τις χαμηλές επιδόσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στον διαγωνισμό της Eurovision τα τελευταία χρόνια, ο εξαιρετικός παρουσιαστής/τραγουδιστής/χορευτής με τη βοήθεια της συναδέλφου του Mel Giedroyc αλλά και διαφόρων χορευτών παρουσίασε ένα medley που περιλάμβανε τις πιο συζητημένες βρετανικές συμμετοχές στην ιστορία της Eurovision! Συγκεκριμένα, ο Måns τραγούδησε και χόρεψε τις συμμετοχές της χώρας τις χρονιές 1967, 1968, 1976, 1981, 1982, 1992, 1993, 1996, 2003 ενώ το αφιέρωμα έκλεισε με τη νικητήρια συμμετοχή του 1997, με την Katrina Leskanich να εμφανίζεται στη σκηνή! Τη παράσταση ωστόσο έκλεψαν οι νικητές του 1981 Bucks Fizz οι οποίοι συνόδεψαν τον Måns στη σκηνή εκτελώντας το περίφημο χορευτικό με την «αλλαγή ρούχων»! Μόνο που αυτή τη φορά, οι γυναίκες του συγκροτήματος έγδυσαν τους άντρες, αφήνοντάς τους με τα εσώρουχα!

 

Αμέσως μετά ακολούθησε η ανακοίνωση του νικητή. Σύμφωνα με τη κοινή γνώμη επιτροπής και κοινού, ο εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision αποφασίστηκε να είναι ο Michael Rice με τη μπαλάντα «Bigger than us». Το νικητήριο τραγούδι υπογράφουν οι Laurell Barker, Anna-Klara Folin, John Lundvik (Melodifestivalen 2018, 2019) και Jonas Thander (συνθέτης του «I’ ve been waiting for this night» / Λιθουανία 2016).

Υπενθυμίζουμε πως το Ηνωμένο Βασίλειο, ως μία εκ των BIG 5 χωρών, συμμετέχει, κάθε χρόνο, απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Σύμφωνα με τη φετινή κλήρωση της EBU, η χώρα έχει δικαίωμα ψήφου – πέρα από τη βραδιά του Τελικού – στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2019 που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου.

Πηγή: OGAE Greece

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *