Eurovision 2019: Με τον Serhat ξανά ο Άγιος Μαρίνος!

Συνέντευξη Τύπου διοργάνωσε το SMRTV προκειμένου να αποκαλυφθεί το όνομα του εκπροσώπου του κρατιδίου στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! 

Παρόντες στην Συνέντευξη Τύπου ήταν ο ο Γενικός Διευθυντής του SMRTV κ. Carlo Romeo και ο Αρχηγός της εθνικής αποστολής του Αγίου Μαρίνου κ. Alessandro Capicchioni, οι οποίοι τόνισαν με τα λεγόμενά τους πως η επιλογή του εκπροσώπου – ο οποίος επιλέχθηκε εσωτερικά – έγινε με βάση τα κριτήρια που απαιτεί το project του διαγωνισμού της Eurovision!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση λοιπόν, ο εκπρόσωπος του Αγίου Μαρίνου στη Eurovision 2019 θα είναι o γνώριμος – σε όλους μας –  Serhat Hacıpaşalıoğlu. 

Η ανακοίνωση αυτή βάζει τέλος στις έντονες φήμες που είχαν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα για τον εκπρόσωπο του Άγιου Μαρίνου. Μερικά από τα ονόματα που «έπαιζαν» δυνατά ήταν αυτά της Inis Neziri , της Daryanna Kraieva αλλά και του Rodrigo Alves (γνωστός ως ο Ανθρώπινος Ken).  

Σχετικά με την επιστροφή του στον διαγωνισμό της Eurovision, ο Serhat δήλωσε:

“Έχουμε ετοιμάσει ένα κομμάτι το οποίο περιέχει ένα πολύ δυνατό μήνυμα για όλο τον κόσμο!»

Το τραγούδι αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Serhat Hacıpaşalıoğlu

Ο Ahmet Serhat Hacıpaşalıoğlu (γνωστός απλώς ως Serhat) γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 24 Οκτωβρίου 1964. Είναι καταξιωμένος τραγουδιστής, παραγωγός και τηλεοπτικός παρουσιαστής.Η καριέρα ξεκίνησε το 1994 παράλληλα με την ίδρυση της δικής του εταιρείας End Productions. Η πρώτη του δουλειά ήταν η παραγωγή και παρουσίαση της τούρκικης εκδοχής του τηλεοπτικού quiz Jeopardy! με τίτλο Riziko!. Το 1995 βραβεύτηκε ως ο Καλύτερος Παρουσιαστής της Χρονιάς. Το βραβευμένο τηλεοπτικό κουίζ διήρκησε δύο χρόνια ενώ την παραγωγή είχε αναλάβει εξολοκλήρου η εταιρεία του Serhat. Ακολούθησαν και άλλες τηλεοπτικές εκπομπές όπως Hedef 4, Altına Hücum και Kalimerhaba, το οποίο και συμπαρουσίασε με την Κατερίνα Μουτσάτσου.

Η πρώτη του επιτυχία ήρθε το 1997 με το Rüya-Ben Bir Daha ενώ σταθμός στη δισκογραφική του πορεία θεωρείται η συνεργασία με την παρουσιάστρια της Eurovision 1987 Viktor Lazlo στο Total Disguise  το 2004. Το διαδέχτηκαν μεγάλες επιτυχίες όπως τα  Chocolate Flavour, I Was So Lonely, Je M’Adore, κ.α.

Παράλληλα με τη δισκογραφία του ο Serhat σχημάτισε τη δική του ορχήστρα το 2009 με όνομα Caprice the Show και ξεκίνησε την οργάνωση μουσικών event όπως Dance Marathon, Megahit-International Mediterranean Song Contest και High Schools Music Contest. Το 2014 εγκαταστάθηκε στη Γαλλία και αργότερα στη Γερμανία οπότε και αφοσιώθηκε στην προώθηση του single Je M’Adore σε Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ελβετία και Γερμανία.

Ο Serhat υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα την περίοδο 2004-2005 αφού τα τραγούδια «Chocolate Flavour» και «Total Disguise» έγιναν μεγάλες ραδιοφωνικές επιτυχίες.

Το 2016 επιλέχθηκε από τον κρατικό φορέα του Άγιου Μαρίνου να εκπροσωπήσει το μικρό κρατίδιο στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η συμμετοχή του ήταν το αγγλόφωνο τραγούδι «I didnt know» τη μουσική του οποίου έχει συνθέσει ο Olcayto Ahmet Tuğsuz ενώ τους στίχους έχει υπογράψει ο δικός μας Νεκτάριος Τυράκης. Η συμμετοχή δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στον Τελικό του διαγωνισμού καθώς τερμάτισε 12ο στον Α’ Ημιτελικό έχοντας συγκεντρώσει 68 βαθμούς.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Serhat κυκλοφόρησε μια επανεκτέλεση της μεγάλης του επιτυχίας «Total Disguise»συνεργαζόμενος αυτή τη φορά με την δικιά μας Έλενα Παπαρίζου!

Πηγή: OGAE Greece

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *