Την προηγούμενη Τετάρτη στην παραλια Θεσσαλονίκης  και στο πιο όμορφο σημείο της πόλης, κάτω από τις  ομπρελίτσες έγινε για τέταρτη συνεχή χρονιά η εκδήλωση “νέα παραλία νέα πασαρέλα”. Ένα σόου διαφορετικό. Ενα show στο οποίο  οι σχεδιαστές, εικαστικοί και γενικά οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά για να δώσουν νέα πνοή στη μόδα.

Φέτος το θέμα ήταν οι τέσσερις εποχές. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες υπήρξαν δυο νέοι άνθρωποι, οι οποίοι προσωπικά μου έκαναν εντύπωση και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου.

Ο λόγος για τον  σχεδιαστή μόδας Νίκος Γκλαβινάς και την αρχιτέκτονα Βασιλική Μικρού!

Μετά την υπέροχη επίδειξη τους, κατάφερα να τους βρω και να μάθω λίγα πράγματα για αυτούς: όπως για την  αρχή της καριέρας τους , τον τρόπο που δημιουργουν καθώς και για το θεσμό της  πασαρέλας στη Νέα Παραλία

Νίκος Γκλαβινάς

 

Ασχολούμαι με την δημιουργία σχεδίων και ρούχων, από το 1995. Εχω δουλέψει για μεγάλες εταιρείες γυναικείου ενδύματος και στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό ενώ παράλληλα από το 1998 δημιουργώ sur mezure για πολλές πελάτισσες και σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα τελευταία 10 χρόνια κάνω ρούχα κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και κυρίως χαρτί και εχω συνεργασία με μια τουρκική χαρτοβιομηχανία.

Δημιουργώ χαρτινα σκηνικά και χάρτινα ρούχα, για βιτρίνες καταστημάτων γυναικείων ρούχων. Ο θεσμός Νέα Παραλία-νεα pasarella, είναι για μένα σημαντικός και έχω λάβει μέρος και τις τέσσερις φορές που έχει γίνει, γιατί πρώτον μου αρέσει να κατασκευάζω ενδύματα από ανακυκλώσιμα υλικά και δεύτερον και πιο σημαντικό, γιατί η pasarella γίνεται σ’ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Θεσσαλονίκης,την νέα παραλία.

Ενώ η Βασιλική μας εξέπληξε με τα παρακάτω :

Τελείωσα αρχιτεκτονική , αλλά από πολύ μικρή ασχολήθηκα με κατασκευές όπως ο πηλός , μακράμε ,ανακυκλώσιμα υλικά και τη ζωγραφική . Τώρα παράλληλα με τη δουλειά διδάσκω με προγράμματα σε σχολεία και συλλόγους.

Η τελευταία μου σημαντική  συνεργασία με την Nespresso όπου μετατρέψαμε σε έργα τέχνης κάψουλες καφέ. Ο θεσμός Νέα παραλία πασαρέλα είναι σπουδαία κίνηση για όλους τους λάτρεις της τέχνης και φυσικά και για όσους αγαπάνε την ανακύκλωση. Συμμετέχω κάθε χρόνο όπως κι ο Νίκος από την αρχή του θεσμού .

Όπως καταλαβαίνει κανείς και ο Νίκος κι η Βασιλική είναι δυο νέοι άνθρωποι που όχι μόνο αγαπούν την τέχνη αλλά και την ανακύκλωση .

Της Βασιλικής το καλοκαιρι
Η Βασιλική  μετά το σόου
Ο Νίκος και οι τέσσερις εποχές του στο ηλιοβασίλεμα φιναλε
Ο Νίκος πριν το Σόου ετοιμάζει ένα απτά μοντέλα του

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον σύλλογο της Νέας παραλίας και όλους τους φωτογράφους του συλλόγου για την υπέροχη δουλειά τους .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *