“Ο Αλέξανδρος και ο Ηφαιστίων” του Ηλία Κοντοζαμάνη στην Έκθεση Γυμνού της Myro Gallery

Ο Ηλίας Κοντοζαμάνης γεννήθηκε στην Καλαμάτα, με καταγωγή από τον Πελεκάνο (Πέλκα) της επαρχίας Βοΐου Κοζάνης.

Τελείωσε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στην Καλαμάτα. Πήρε πτυχίο νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθησε τον δικαστικό κλάδο.

Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική από νεαρή ηλικία. Έχει κάνει μια ατομική έκθεση ζωγραφικής “αγιογραφίες και πορτρέτα του φαγιούμ” στην Κάζα Μπιάνκα το 2014, στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης με θέμα “Ο Βυζαντικός Κόσμος του Ηλία Κοντοζαμάνη”, τον Σεπτεμβρίου 2016, που παρουσιάστηκε και στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, τον Νοέμβριο του 2016, στη Βέροια στο Μεντρεσέ Τζαμί τον Δεκλεμβριο του 2016, στο Χριστιανικό και Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 2017, στη Σύρο, στην αίθουσα Γ. και Ε. Βάτη τον Σεπτέμβριο του 2017, στα Ιωάννινα στο Σουφαρί Σαράϊ τον Νοέμβριο του 2017, στην Καβάλα στο σπίτι του Μωχάμετ Άλι τον Ιανουάριο του 2018 και στο Λονδίνο στο Ελληνικό Κέντρο τον Φεβρουάριο του 2018. Ομαδικές εκθέσεις στη Νέα Υόρκη, τον Φεβρουάριο του 2015, στο Κέντρο Ρωσικού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη “Έλληνες και Ρώσοι αγιογράφοι” και στη ΜΥRO GALLERY τον Απρίλιο του 2018 (αγιογραφίες και πορτρέτα φαγιούμ).

Κεντρικό θέμα των πινάκων που εκτίθενται στην παρούσα έκθεση με θέμα “NUDE” είναι  Αλέξανδρος και Ηφαιστίων.

Οι πίνακες αυτοί αποτελούν ένα μικρό τμήμα της ατομικής έκθεσης “Ο Καβάφης στα βήματα του ελληνιστικού κόσμου”, που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *