Βιολέτα Γαζέα, η εικαστικός που παίζει με το χρώμα και το φως

0
320

Ονομάζομαι Βιολέτα Γαζέα, είμαι προπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεμιστημίου της Φλώρινας και απόφοιτη Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Εδώ και περίπου πέντε χρόνια, διατηρώ διαδικτυακό κατάστημα με πίνακες ζωγραφικής, στην παγκόσμια ηλεκτρονική πλατφόρμα του Etsy .
Επιθυμία μου είναι η προώθηση, διεύρυνση και ανάδειξη του Εικαστικού Τουρισμού στη χώρα μας, με οποιαδήποτε μορφή τέχνης.
Συνηθέστερα, οι πίνακες μου έχουν ως κεντρικό θέμα, φυσικά τοπία και η επιρροή που επιδέχονται από καιρικά φαινόμενα. Όπως για παράδειγμα τα σύννεφα -που κυριεύονται από χρώματα και πώς τα αντανακλούν στο φυσικό τοπίο.
Η ζωγραφική για εμένα ειναι έκφραση συναισθημάτων, με αρμονική χρωματική συνύπαρξη.
Ένας μεγάλος Έλληνας ζωγράφος, τον οποίο θαυμάζω και θεωρώ ιδιαιτέρως εντυπωσιακή την προσφορά του στο χώρο της τέχνης, είναι ο Νικηφόρος Λύτρας.
Τα έργα του, θεωρώ πώς είναι διαχρονικά, είναι τόσο αρμονικά δομημένα, που δημιουργούν ποικίλα συναισθήματα και ταυτόχρονα διατηρούν έντονα το ενδιαφέρον του θεατή.

Λαμβάνω μέρος στην εβδομάδα nude, διότι είναι μια ξεχωριστή πρόκληση, μια καινούρια εμπειρία για εμένα, μια ευκαιρια για αλληλεπιρροή με συναδέλφους, που το κοινό ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μας είναι πως «αγαπάμε την τέχνη»!!!

Θέλω εκ των προτέρων να ευχαριστήσω την Κα Τζιάκα Ευαγγελία, εκδότρια του Womanseye για αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία στα πλαίσια συνεργασίας, όπως επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Myro Gallery, που έχουμε την τιμή και την χαρά να μας φιλοξενεί!
Θα ήθελα να ευχηθώ, καλές δημιουργικές επιτυχίες σε όλους.

Previous articleΓνωρίστε την εικαστικό Κριαρίδη Γαλήνη
Next article“Ο Αλέξανδρος και ο Ηφαιστίων” του Ηλία Κοντοζαμάνη στην Έκθεση Γυμνού της Myro Gallery
Ευαγγελία Τζιάκα
Η Ευαγγελία Τζιάκα τελείωσε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας όπου και φοιτά στο τρίτο έτος. Από αγάπη για την αρθρογραφία και την κοινωνία δημιούργησε αρχικά το Πηγή Παιδείας . Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη πορεία του Πηγή Παιδείας αποφάσισε να δημιουργήσει το Woman's eye προσπαθώντας να αναδείξει όχι μόνο την μοναδικότητα της γυναίκας αλλά και όλα εκείνα τα πολιτιστικά και επιχειρηματικά δρώμενα που συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here