Γνωρίστε την εικαστικό Rene Nikol

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στη Θεσσαλονίκη μόνιμα όπου κ δραστηριοποιούμαι. Από πολύ μικρή ηλικία παρουσίασα την έφεση μου στη ζωγραφική, κληρονομώντας το ταλεντό και την μύηση στα πρώτα μου βήματα από την Γαλλίδα γιαγιά που νεαρή ακόμη ζωγράφιζε υπαίθρια στους δρόμους του Παρισιού. Ως παιδί, διακρίθηκα σε αρκετούς μαθητικούς και σχολικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής κι έτσι η εισαγωγή μου στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσ/νίκης ήταν η δικαίωση μου και μια φυσική εξέλιξη, που δεν έφθασε στην ολοκλήρωση της λόγω οικογενειακών προβλημάτων. Σπούδασα αργότερα σχέδιο μόδας και διακόσμηση εσωτερικών χώρων σε ιδιωτική σχολή της πόλης. Έπιασα ξανά δυναμικά τα πινέλα μου πριν λίγα χρόνια, με όλη τη συσσωρευμένη ενέργεια, το πάθος και τη θέληση για δημιουργία, όλων των χρόνων αδράνειας! Συνεχίζω την σπουδή και μαθητεία μου στη ζωγραφική δίπλα στον καταξιωμένο ζωγράφο και δάσκαλο Χρήστο Λελούδη, αφού πιστεύω πως τα όνειρα και τους στόχους μας δεν πρέπει να τα εγκαταλείπουμε ποτέ!
 Οτιδήποτε προκαλεί τη φαντασία μου αποτελεί θέμα για έργο μου, όμως εχω μεγαλύτερη έφεση στα πορτραίτα και τις φιγούρες κυρίως γυναικών, όχι απαραίτητα όμορφων, αλλά που έχουν κάποια ιστορία και χαρακτήρα να διηγηθούν. Πέρα από τις καμπύλες και τις γοητευτικές γραμμές του γυναικείου σώματος, η γυναίκα είναι ένα θέμα ανεξάντλητο και ενδιαφέρον, σύμβολο ζωής και μητρότητας αλλά και δύναμης και αντοχής που εξακολουθεί να γοητεύει διαχρονικά μέσα στην τέχνη. Αγαπημένο θέμα είναι η φύση και η θάλασσα σε όλες τις εκφάνσεις της. Δουλεύω κυρίως με ακρυλικά και λάδια και άλλα υλικά που χρησιμοποιώ σε μικτές τεχνικές.
 Έχω συμμετάσχει σε πέντε ομαδικές εκθέσεις και μια ατομική με έργα ζωγραφικης και πηλού. Στα πλαίσια του Διεθνούς forum Money Show, με τη Λέσχη Τέχνης Βορείου Ελλάδος και με την ομάδα εικαστικών Art Way σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάρο.
Λατρεύω τον Vincent Van Gogh για την μοναδική τεχνική του με τις μεγάλες ευδιάκριτες πινελιές του, τα φωτεινά χρώματα, τα έργα του ειναι γεμάτα κίνηση, φως, ενέργεια και πλούσιο συναισθηματισμό. Όλα τα κινήματα ζωγραφικής στην εξέλιξη της μέσα στους αιώνες, εχουν δώσει στοιχεία στους νεότερους καλλιτέχνες. Ο κλασσικισμός έδωσε έμφαση στην τελειότητα, στην αρμονία και στην ισορροπία. Ο ρομαντισμός παρουσίασε πλούσια χρώματα και ενέργεια. Ο ιμπρεσιονισμός, υποστήριξε το ιδιαίτερο στυλ και τον έντονο συναισθηματισμό. Όλες αυτες οι τάσεις έχουν δώσει στοιχεία και στις δικές μου τεχνικές και τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τη ζωγραφική ως τέχνη. Francesco Goya, Claude Monet, Van Gogh, Picasso, Vas. Kandinsky κ.α. , έδωσαν στον κόσμο τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της τέχνης.
Ο λόγος που συμμετέχω είναι το γεγονός ότι με  κέντρισε κατα πρώτον το θέμα της έκθεσης και κατά δεύτερον η διοργάνωση και υποστήριξη του concept από την Myro Gallery που δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τα έργα τους και να έχουν μια πρώτη γνωριμία με το κοινό της πόλης. Το θέμα της έκθεσης Nude που για μένα αναδεικνύεται ιδανικά απο το γυναικείο σωμα και πρόσωπο είναι ένα θέμα συναρπαστικό, ενδιαφέρον και ανεξάντλητο όπως και η φύση της ίδιας της γυναίκας.
Ευχαριστώ την Myro γι αυτήν την ευκαιρία, όπως και το Woman’s eye για την φιλοξενία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *