Χριστίνα Μιχαλοπούλου, μια ακόμη καλλιτέχνης στην εβδομάδα Nude

 

 

Σύστησε μας τον εαυτό σου Χριστίνα;

Ονομάζομαι Χριστίνα Μιχαλοπούλου Φιλιπποπούλου. Για πολύ καιρό δεν ζωγράφιζα. Θυμάμαι να ζωγραφίζω σε μορφή απόδρασης όταν ήμουν παιδί ή έφηβη. Μετά, για πολλά χρόνια όμως, τίποτα. Απείχα από οποιαδήποτε μορφή μπογιάς ή πινέλου. Ξέρετε, εκείνες οι παιδικές λαχτάρες που μεγαλώνοντας αφήνουν μόνο μία θολή αίσθηση ασφάλειας ή απόλαυσης. Πριν 8 χρόνια επανήλθε εκείνη η ίδια αίσθηση,  αναπάντεχα θρεμμένη από κατάλληλες συνθήκες. Η πληρότητα, η καθαρή χαρά, η γεύση του έρωτα. Ξεκίνησα ξανά, δειλά, να ζωγραφίζω. Μέσα σε μικρό διάστημα έγινε επάγγελμα, μέσω της Happyrooms.gr, μία στροφή που με κάνει να χαμογελώ και με φέρνει σε επαφή με την παιδική ψυχή μου. Και, τελικά, εδώ και 3 χρόνια, αποτολμώ πια να ζωγραφίζω και για τον ενήλικο εαυτό μου, ζώντας μέσα από κάθε νέο έργο την λαχτάρα, τον έρωτα, την ψύχωση, την κόλαση και τον παράδεισό μου.

Τι ζωγραφίζεις:

Ζωγραφίζω δέρματα, πληγές, ουλές, αγγίγματα, βλέμματα και ανθρώπινους ήχους. Λατρεύω τις πτυχές του δέρματος, μία έντονη φλέβα, το χρώμα του κουρασμένου χεριού ή ενός δαγκωμένου χείλους. Το φώς στις πλάτες. Εκείνη την μελανή σκιά στην κλείδα του λαιμού. Χρησιμοποιώ ακρυλικά χρώματα σε καμβάδες.

Πού έχεις εκθέσει;

Στα τέσσερα αυτά χρόνια έχω παρουσιάσει δουλειά μου σε τρεις ομαδικές εκθέσεις του Τομέα Εικαστικών ΤΕΠΕ (Ι.Ν. Παπαγεωργίου), στην γκαλερί Γκοβεδάρου, ενώ τα έργα μου διατίθενται μόνιμα μέσω του Artpal.com, του kunstmatrix.com καθώς και στο site www.christinamichalopoulou.com

Ποιοί ζωγράφοι σε επηρεάζουν;

Υπάρχουν ζωγράφοι που με στοιχειώνουν και ζωγράφοι που με κάνουν να νοιώθω ότι όλα θα πάνε καλά. Έργα που με ταράζουν βίαια και άλλα που με χαϊδεύουν. Κάποια, στην πορεία, με σημαδεύουν. Όπως οι εμμονικές αντιθέσεις φωτορεαλισμού και χάους του Gerhard Richter, η σχολαστική αποδόμηση των αστικών λόμπυ του Patrick Caulfield, τα υπέροχα στιγματισμένα δέρματα της Jenny Saville και η αίσθηση πνιγμού της Alyssa Monks.

Γιατί παίρνεις μέρος στην εβδομάδα Nude;

Η εβδομάδα Nude είναι για μένα μία ευκαιρία διάδρασης και παιχνιδιού σε έναν εξαιρετικό χώρο. Ευκαιρία να έρθω σε επαφή με ανθρώπους  που μπορούν να κατανοήσουν και να νοιώσουν την αγάπη για την μυρωδιά του χρώματος, τα βρώμικα πινέλα, το ανθρώπινο δέρμα, τη σκιά και το φως, τα ρούχα με πιτσιλιές και τα λερωμένα με τόνους μπογιάς χέρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *