Νικολίνα Τσομπάνη, άλλη μία εικαστικός στην έκθεση της Myro

 

Νικολίνα, μίλησέ μας για σένα.

 

Η ζωγραφική είναι για μένα παιδικό όνειρο. Από μικρή ηλικία δυο πράγματα είχα στο  μυαλό μου, τα οποία ονειρευόμουν να ακολουθήσω .Η ενασχόληση  μου με τα μικρά παιδιά και ο χρόνος που θα μπορούσα να αφιερώσω για να ζωγραφίζω. Το πρώτο το έχω κάνει επάγγελμα εδώ και 21 χρόνια .Όσο για το δεύτερο υπήρξαν μεγάλα διαστήματα στη ζωή μου όπου δεν κατάφερα να αφιερώσω χρόνο.

Σε ηλικία 12 χρονών για μικρό χρονικό διάστημα έκανα μαθήματα  με τον ζωγράφο Ψαράκη Γ. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια ώσπου το 2014 συνάντησα στο δρόμο μου τον εξαιρετικό ζωγράφο-εικαστικό Λελούδη Β. Χρήστο ο οποίος με ενέπνευσε να πιάσω ενεργά αυτή τη φορά τα πινέλα μου και να ασχοληθώ ξανά μετά από καιρό μ’ αυτό που αγαπώ .Εκτός αυτού έγινα και ενεργό μέλος στη Λέσχη Τέχνης Β. Ελλάδος μέσο της οποίας πήρα μέρος και σε πολλές τοπικές εκθέσεις (Θεσσαλονίκη).Έχω συμμετάσχει σε έκθεση στην Αθήνα, στην Γκαλερί chili, και σε δύο εκθέσεις στη Πάρο.

Αυτή τη στιγμή παρακολουθώ μαθήματα σχεδίου με τη ζωγράφο Καζάκη Λία , από τα οποία είναι επηρεασμένα και τα έργα μου στην τελευταία έκθεση που πήρα μέρος στη Γκαλερί Myro .

Ποια είναι τα θέματα που πραγματεύονται οι πίνακες σου;

Tα θέματα τα οποία διαπραγματεύομαι έχουν να κάνουν με τα συναισθήματα των ανθρώπων και όπως αυτά μπορούν τα αποτυπωθούν συμβολικά στον καμβά. Δεν με ενδιαφέρει να μεταφέρω ζωγραφικά κάτι το οποίο είναι εμφανές για όλα τα μάτια, παρά αυτό το οποίο ο καθένας μας έχει μέσα του πολλές φορές και θα ήθελε ίσως να το δει σαν εικόνα μπροστά του. Άλλες  φορές για να το κατανοήσει και άλλες για να σταματήσει να το φοβάται. Επίσης κάποιες λεπτομέρειες από την καθημερινότητα μας που για όλους ίσως περνάνε απαρατήρητες και άνευ σημασίας.

Ποιος ζωγράφος σε έχει επηρεάσει;

Χωρίς να νιώθω πως έχω επηρεαστεί ή πως θέλω να επαναλάβω (πράγμα αδύνατο), αγαπημένος μου ζωγράφος είναι ο Dali. Έχει έναν μαγικό τρόπο να συνδέει εικόνες και αντικείμενα μεταξύ τους χωρίς αυτά να συνδέονται απαραίτητα  λογικά μεταξύ τους.

Ποιος ήταν ο λόγος που σε παρακίνησε να πάρεις μέρος στην εβδομάδα Nude που διοργανώνεται στο χώρο της Myro Gallery από το γυναικείο περιοδικό Woman’s eye;

Το διήμερο εργαστήρι Nude το θεώρησα ως μια πρόκληση μέσα από την οποία  θα μάθω και θα δω καινούρια πράγματα. Ένα ταξίδι παρέα με άλλους ανθρώπους οι οποίοι αγαπούν να κάνουν ότι και εγώ….να ζωγραφίζουν.

                                       

                                                                                                                                         

                                                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *