Βασιλική Ουσαντζοπούλου, από το στρατό στη ζωγραφική

 

Γεννήθηκα, μεγάλωσα Θεσσαλονίκη τον περασμένο αιώνα.  Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό. Νεαρή σε ηλικία ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα καλλιτεχνικά σπουδάζοντας αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου παράλληλα εργαζόμενη ως βοηθός διακοσμήτρια.
Όμως για 30 χρόνια με κέρδισε η πειθαρχία του σώματος, ο Στρατός.
Όταν έκλεισε αυτός ο κύκλος , η αγάπη μου για κάθε είδους τέχνη με έκανε να ασχοληθώ στην αρχή με την κατασκευή του κοσμήματος και αργότερα με την κεραμική.  Συγκυρία γεγονότων με έβαλε μπροστά σ ένα καμβά.
 Από το 2014  δειλά αλλά σταθερά αναπτύσσετε μια ερωτεύσιμη σχέση με τη ζωγραφική χωρίς να λείπει ο φόβος της έλλειψης τεχνογνωσίας.
Η τεχνική του Abstract , η μείξη των χρωμάτων, οι έντονες αντιθέσεις, το φως και το σκοτάδι υπό την καθοδήγηση του ζωγράφου-φίλου Χρήστου Λελούδη με βοήθησαν να ξεπεράσω τους αρχικούς μου φόβους για τη ζωγραφική .
Ακουαρέλα ή υδατογραφία ή  watercolor,  το ξάφνιασμα, έρωτας με τη πρώτη ματιά.
Τα λάδια και ρεαλιστικές προσεγγίσεις ήταν για μένα το επόμενο μεγάλο βήμα. Με τη βοήθεια του ζωγράφου Hari Mitroushi ξεπεράστηκε, χωρίς όμως να θεωρώ τον εαυτό μου ζωγράφο. Ήμουν και θα μαι πάντα ερασιτέχνης ζωγράφος.
Οι πίνακες με τοπία, ιδίως θαλασσογραφίες, μου δημιουργούν έντονα συναισθήματα πολλές φορές ταυτοχρόνως και αντίθετα, νηνεμία και φουρτούνα, γαλήνη και  τρικυμία.
Γι αυτό είναι και το αγαπημένο μου θέμα η θάλασσα. Ίσως έχω επηρεαστεί και από τους ιδιαίτερα αγαπητούς ζωγράφους  Κωνσταντίνο Βολανάκη, Ιωάννη Αλταμούρα,  Νικόλαο Λύτρα και Κωνσταντίνο Παρθένη.
Έλαβα μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.  Τον Μάιο 2012 στη Μονή Λαζαριστών για φιλανθρωπικό σκοπό με θέμα «Παλαιά Συρτάρια» μεικτές τεχνικές.
Τον Ιούνιο του 2010  και τον Ιούνιο 2011 με την ομάδα κοσμήματος της ΧΑΝΘ, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη).
 Τον Ιούνιο 2013, Ιούνιο 2014 και Ιούνιο 2015 με την ομάδα κεραμικής του Δήμου Καλαμαριάς υπό την καθοδήγηση του κεραμίστα Στέλλιου Φυστούρη στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo .
Τον Ιούλιο του 2015 έλαβα μέρος με δύο πίνακες μου στην ομαδική έκθεση ζωγραφική της ομάδας Abstract του καλλιτέχνη ζωγράφου Χρήστου Λελούδη, με θέμα «Φως στην Αιωνιότητα» σε ξενοδοχείο στη Χανιώτη Χαλκιδική.
Με την ίδια ομάδα τον Δεκέμβριο 2016 στο καφέ Ζώγια στην Κομνηνών. Μαθητευόμενη στο καλλιτεχνικό εργαστήρι Γ. Κάρλα και υπό την καθοδήγηση του ιδίου ζωγράφου έλαβα μέρος στις ομαδικές εκθέσεις τον Ιούνιο 2016 και τον Ιούνιο 2017 που έγιναν στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *