Γυναίκα στα 30!!!!

Η γυναίκα των τριάντα μοιάζει με άρωμα μεθυστικό, κλεισμένο στο πιο μικρό και όμορφο μπουκαλάκι..έτοιμο να ανοίξει και να σκορπίσει την μυρωδιά του στο πέρασμα του. Γυναίκα ώριμη, κατασταλαγμένη, γεμάτη εμπειρίες και αποφασισμένη να αδράξει το μέλλον της και να το αξιοποιήσει όπως αυτή θέλει. Χωρίς μη, γιατί και επειδή. Χωρίς αναστολές και φόβους αδικαιολόγητους. Αποφασισμένη να διεκδικήσει όλα όσα της ανήκουν. Όλα όσα θεωρεί δικά της.

Η γυναίκα των τριάντα έχει αποδεχθεί τον χαρακτήρα και τη φύση της και έχει μετατρέψει κάθε μειονέκτημα της σε πλεονέκτημα. Κάθε εμπειρία, που αποκόμισε, όπλο στη φαρέτρα της. Κάθε εμπειρία φτερό στη βεντάλια της. Άλλες φορές για να δροσιστεί, άλλες για να δροσίσει, άλλες για να κρύψει και άλλες για να κρυφτεί.

Σίγουρα η νέα αυτή δεκαετία δεν μοιάζει σε τίποτα με εκείνη των είκοσι. Εκείνη ήταν ίσως η πιο ανέμελη δεκαετία. Η περίοδος του “Έλα μωρέ μικρή είμαι θα μάθω”. Και όντως έμαθες. Εκλαψες, πονέσες, χάρηκες, γέλασες, δεν έχει σημασία. Πάλι κερδισμένη βγήκες. Στάθηκες ικανή να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό. Κράτησες όλα όσα ήθελες και απέβαλλες όλα όσα δεν ήθελες. Διάλεξες χαρακτηριστικά, ανθρώπους και την πορεία σου.

Το ανέμελο κορίτσι της δεκαετίας των είκοσι που περιπλανιόταν ανάμεσα στα θέλω και στα πρέπει του δίνει τη θέση του στην γυναίκα των τριάντα. Μια γυναίκα δυναμική. Μια γυναίκα με παλμό, έτοιμη να κατακτήσει κάθε νέα πρόσκληση.

Ακόμα και τα λάθη της τα αποδέχθηκε και τα αγάπησε. Ξέρεις γιατί; Γιατί αυτά την μετέτρεψαν από κοριτσάκι σε γυναίκα και της έδωσαν τα απαραίτητα εφόδια για να προχωρήσει παρακάτω, πιο δυνατή από ποτέ.

Απαλλαγμένη από δεκανίκια και πατερίτσες και κόμπλεξ, έχει αγαπήσει τον εαυτό της όπως είναι. Γνωρίζει τα όρια της μα και τη δύναμη της. Έχει ορθώσει το ανάστημα της και αντικρίζει το δρόμο που έχει να διαβεί μπροστά της. Δρόμος δύσκολος και δύσβατος. Μα εκείνη ξέρει πλέον ότι στην κούρσα της δικής της ζωής έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εκείνη ελέγχει την ταχύτητα, την πορεία και γνωρίζει πότε πρέπει να σταματήσει και να αναθεωρήσει. Να κοιτάξει πίσω και να μετρήσει. Να μετρήσει όσα έχασα, όσα κέρδισε και όσα έχει μπροστά της. Να υπολογίσει φίλους και εχθρούς. Να ξαποστάσει, να κλάψει ή να χαρεί, όπως θέλει, σαν εικοσάχρονη, σαν δεκαπεντάχρονη, σαν εφτάχρονη.

Γιατί κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της μια έφηβη. Έτοιμη να κάνει επανάσταση σε κάθε θέλω που καταπατάται και στον καθωπρεπισμό που την πνίγει. Γιατί η γυναίκα των τριάντα πλέον δε φοβάται να δείξει  πώς νοιώθει.

Η γυναίκα των τριάντα πλέον τολμά!

 

1 thought on “Γυναίκα στα 30!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *